måndag 8 december 2008

Sverige efter 2010

Verkar som att det kan sluta på 4 olika sätt efter nästa val. Omöjligt att sätta odds på alternativen men så här ser jag det iallafall, och det kanske förklara varför jag kommer rösta piraterna om inget dramatiskt händer före 2010.

1. Alliansen vinner och ser vinsten som en tummen upp för att fortsätta kasta varenda liberal princip i soptunnan samtidigt som de utan tvekan stormar på med mer integritetskränkande lagar. Vi får några symboliska skattesänkningar men ekonomiska politiken förblir i stort sett sosse light. 

2. Vänstern vinner, v och mp kniper lydigt igen när sossarna fortsätter köra över integritet och personliga friheter så som Bodström fantiserar gott om, bara de får något tillräckligt saftigt i utbyte. Tex tilllåts mp stänga en till kärnreaktor och ta oss ännu ett steg mot att ha ett u-lands energipolitik samt driva all industri från sverige, den är ju bara smutsig så vad ska vi med den till? Vänstern får i sin tur beskatta oss alla lite extra, speciellt de "rika"(dvs alla som tjänar mer än en undersköterska) så vi inte får nå dumma ideer som att vi faktiskt förtjänar de pengar vi tjänar ihop och att vi inte behöver staten till allt.

3. Piratpartiet blir stort nog får att bli vågmästare, vänstern är mer villig att sammarbeta än högern. Vi får återigen en stängd reaktor och höjda skatter, men FRA och IPRED är puts väck.

4. Piratpartiet blir vågmästare, högern samarbetar med dom. FRA och IPRED är väck, vi får mer sosse light ekonomisk politik.

Alternativ 1 är varför jag inte kan rösta på folkpartiet igen, det vore att legitimera deras totala svek. Alternativ 2 är givetvis inte ett alternativ, sväljer heldre arsenik än att rösta på ekosocialisterna, vänsterpartiets ideologi är motbjudande och miljöpartiet har noll respekt för sund vetenskap. Både 1 och 2 är pest. Alternativ 3 är inte något jag vill se hända, men det är bättre än alternativ två och det hade kanske lärt alliansen en läxa. Jag offrar heldre en reaktor än min integritet. Man kan alltid bygga en ny reaktor när alliansen återigen vinner 2014, men inskränkningar i frihet och integritet har en tendens att stanna kvar. Alternativ 4 vore det bästa av de fyra alternativen. Jag lägger heldre en röst på piraterna i hopp om att alternativ 4 ska bli verkligheten snarare än att låta fp inbilla sig att deras nuvarande politik har en gnutta gemensamt med liberalism.

- Johan

3 kommentarer:

Jonathan sa...

Alternativ Fyra är ett högaktingsfullt val som jag själv gärna ser händer :)

Christoffer Willenfort sa...

Det där täckte väldigt väl min tanke.

så nu ska vi bara jobba för att allt 4 (Och då vi håller på så kan vi ju hjälpa till att göra alternativ 4 bättre, gå in på pp's forum och debattera, de har en imponerande öppen inställning till att ändra sitt partiprogram om man kommer med bra ideer)

Johan sa...

Jonathan vi får hålla tummarna :)

Ska ta och kika in på deras forum Christoffer. Låter som en skön attityd!