lördag 6 december 2008

Förjävligt

Detta är tamejfan droppen alltså.

Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – 
då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, 
säger Fredrik Reinfeldt.

Ärligt talat vad händer? Har hela världen blivit tokig? Högern offrar rättssäkerheten med IPRED, de offrar svenskarnas integritet med FRA och nu har Reinfeldt börjat protektionismhetsa också. Det här var fan inte vad jag röstade på! Man blir bara förtvivlad, det finns inte en gnutta ideologi kvar i någon av alliansens partier. De har helt tappat tråden och virrat iväg i en riktning som är skrämmande och motbjudande, kan nog inte med rent samvete rösta på folkpartiet eller något annat alliansparti igen.

Även om de skulle göra en helomvändning så har jag inget förtroende för dom längre. Tills Reinfeldt, Björklund, Olofsson och Hägglund är utbytta som partiledare och alla drägg rensast ur ledande positioner så är alliansen död i mina ögon. För att sänka stämmningen ännu mer är det bara läsa denna nyheten om hur kommunpolitiker är så vilsna att de vill inskränka yttrandefriheten ännu mer. Suck, nått är sannerligen jävligt ruttet i sverige.

Andra bloggar om allt svammel. HAX, Motpol. 

- Johan

5 kommentarer:

Anonym sa...

De sex kommunpolitikerna framstår som tappade bakom vagnar. Demonstranterna "utnyttjar" inte grundlagen; de nyttjar den för att föra ut ett budskap. Om de attackeras av våldsamma motdemonstranter och det i sin tur leder till upplopp, innebär det per automatik att vi bör neka demonstranterna rätten att demonstrera? Om Centerpartiet aldrig skulle kunna hålla tal i ett visst område, utan att vissa grupper agiterade centerpartister med våld tills båda grupper var i luven på varandra, bör då Centerpartiet nekas rätten till att demonstrera? Resonemanget är löjligt och skulle innebära att våldsamma oppositionella krafter styr grundlagen.

Intressant analys av händelsen: http://www.anus.com/tribes/snus/archive/2008-12-06/Friheten_förtrycker_stoppa_fr

Leo sa...

Vem ska du då rösta på? Blankt?

Johan sa...

Tack för länken Levertin, intressant sida för övrigt. Håller inte med om allt som skrivs men det är väldigt intressant läsning överlag!

Vet inte riktigt ännu Leo, förmodligen blir det att välja mellan att rösta blankt eller på piratpartiet. Önskar det fanns ett genomgående liberalt parti som var populärt nog för att åtminstone ha en liten chans att komma över spärren.

Anonym sa...

Att uppmana oss att köpa svenskt kan väl inte kallas protektionism. Vi uppmanas att efter egen fri vilja att tänka på att om vi vill stödja de svenska jobben så bör vi även tänka på det när vi julhandlar. Svenskar är så vana vid att andra ska göra allt hela tiden så uppmaningen om att de själva ska kunna bidra verkar vara kontroversiell. Vi talar inte om protektionism här. Inga tullar eller subventioner utan en påminnelse om att det är vi konsumenter som sitter på jobben i en fri marknad.

Johan sa...

Peter, det är ju definitivt en protektionistisk tanke och särskilt dumt om man tänker på hur exportberoende sverige är. Vore illa för våra jobb om alla andra börjar resonera på det sättet.