tisdag 9 december 2008

Lynas har så rätt och SNF glider djupare in i tragikomiken

Lite halvförkyld och mesig så startade jag datorn imorse och fick mig en trevlig artikel att läsa av Mark Lynas. Han går till frontalattack mot allt svammel kärnkraftsmotståndarna desperat klänger sig fast vid.

Hur möter vi energibehovet utan att samtidigt förstöra
planetens förmåga att upprätthålla mänskligt liv? Den 
krassa verkligheten ger svaret – det går inte 
utan kärnkraft.

Lynas går sen vidare i artikeln med att såga greenpeace lögner om tjernobyl, han sågar lögner om att kärnkraft är dyrt och pekar sen mot generation 4 reaktorers enorma potential. Han ställer på slutet denna utmärkta fråga.

När miljöpartiet påstår att nya kärnkraftverk i Sverige blir 
”en julafton för terrorister och kärnvapentillverkare” avslöjas 
antingen en fullständig brist på förståelse eller ett 
dogmatiskt motstånd utan plats för faktiska 
förhållandena. Är de svenska kärnkraftsmotståndarna 
villiga att inta en mer konstruktiv och  mogen hållning, 
mot bakgrund av klimatkrisen?

Hur reagerar svenska miljörörelsen över att Lynas, en erkänt stor miljökämpe, konverterat till den starka sidan av kraften? Jo Mikael Karlsson vid SNF påstår att Lynas inte är en del av miljörörelsen och kallar honom för en "nyttig idiot". Att jag inte har mycket till övers för SNF har man kunnat läsa tidigare(här och här), deras lögner blir allt mer krystade, kan man möjligtvis känna stanken av desperation? De vet att kampen är över när det gäller kärnkraft och snart är kärnkraftsmotståndarna reducerade till föredettingar. Det är nog dags att Mikael tar och vaknar till lite, det är helt enkelt inte upp till honom att bestämma vilka som är en del av miljörörelsen. Vilken ofantlig hybris han visar upp när han tror han kan diktera det. Makalöst arrogant och pompöst.

Lynas är en betydligt viktigare del av miljörörelsen än både SNF och Mikael Karlsson eftersom han får sin röst hörd därför att han är en fantastiskt duktig författare och han verkar ha en i grunden vetenskaplig attityd till allt. Men i SNF's ögon blir man reducerad till nyttig idiot eller föredetting ifall man på något sätt inte håller med SNF om allt. Jag undrar hur miljövänner med rent samvete kan fortsätta stödja den föreningen?


Glöm inte heller att gå till nuclearpoweryesplease.org och regga er till forumet. 



- Johan



1 kommentar:

Anonym sa...

Med klimatkommunisterna vid rodret så kommer Sveriges näringsliv att utplånas (på grund av extremt höga energikostnader - på grund av klimattalibanernas hysteri), och medborgarnas räkningar för el att spränga plånböckerna. Svenskarna är ett utvecklingsstört folk (i dubbel mening) om de röstar in dessa galningar i makten 2010. Då kommer resterna av Sveriges patetiskt lilla industri att flytta ifrån Sverige. Pappersbruken har nästan helt gjort det redan, snart ryker resten. Jag och en MASSA andra kommer INTE att rösta på Kaos Koalitionen.