onsdag 26 november 2008

Sverige sjunker djupare i moralträsket

Eller riskerar iallafall att göra så ifall detta förslaget faktiskt går igenom.

Inför ett förbud för svenskar att köpa sex av prostituerade utomlands. Det kräver nu vänsterpartiet, som inspirerats av den nya norska lagstiftningen. Förslaget får brett politiskt stöd.

Den första "regeln" när man skapar lagar borde väll vara att man även kan se till att lagen i fråga följs? För hur skulle denna lagen möjligtvis upprätthållas? Ska civilpoliser smygas med i varje charterresa till Thailand för att hålla ett öga på de där halvflinta, flottiga medelålders svenskarna som ser lite suspekt ut och kanske har utvecklat en, enligt svenska mått mätt, omoralisk smak för thailändska ladyboys

En lag som är omöjlig att upprätthålla sänker bara trovärdigheten för hela rättssystemet(tänk bara amerikanska förbudstiden), det demonstrerar att riksdagen skapar lagar enbart för att ge "signaler" till hur folket borde betee sig snarare än att faktiskt försöka maximera säkerhet och frihet. Vilket ändå är lagars egentliga syfte, dvs lagar ska förhindra dig från att kränka min frihet, sno mina grejer eller göra något annat otrevligt mot mig. Tyvär så verkar lagar nuförtiden snarare användas för att inskränka allas frihet helt baserat på diverse olika moralpaniker, oavsett om det handlar om knark, steroider eller horor. Lagar har förfallit till att bli ett verktyg för politiker att tvinga på medborgare deras egna inskränkta syn på hur man ska leva sitt liv, allt för "folkets bästa" förstås. Kan inte beskriva hur mycket jag föraktar den attityden, att de inbillar sig at de vet bäst hur andra ska leva sina liv.

Jag måste sällan mig till skaran av bloggare som citerar HAX 

Vi svenskar – eller ni, då – är så fantastiskt uppfyllda av övertygelsen om den egna moralpanikens överlägsenhet, välfärdsstatens storhet, landets toleranta förhållningssätt och Den Svenska Folkhälsan (vilket är ett uttryck som används sedan "den nordiska rasen" fick lite dålig klang).

Om någon vill åka till Amsterdam och knulla horor och röka braj eller dra till Thailand och äta thaifemmor i några veckor så är det helt ok, det skadar ingen annan förutom möjligtvis personen själv. Det är precis lika okay som att göra något annat underhållande som att supa, smocka i sig snabbmat eller något annat potentiellt riskfyllt. Det är tamejfan inte någon annans angelägenhet, punkt slut. Sverige känns allt mer som världens mest inskränkta land där man ska sälla sig till fårskocken och där bara tanken på att utmana politiskt korrekta normer ska vara olagligt.

Att ett sådant lagförslag kan komma från vänstern och att Bodström blir eld och lågot förvånar ju dock inte, de har blivit helt indoktrinerad i radikalfeminism och har inge ideologiska hinder för att böka i folks privatliv och sexliv. Men att även Birgitta Ohlsson från fp tycker "det låter intressant" är en stor besvikelse. Hon inser iallafall att det är nästintill omöjligt att genomföra, men hur kan hon överhuvudtaget tycka en sån ide "låter intressant" samtidigt som hon kallar sig liberal? Liberalismen är verkligen icke existerande i Sverige idag, iallafall inom de traditionella partierna. Vi har moralist sossar och moralist sossar light.

Återigen ett citat från HAX som är svårt att inte hålla med om.

Sverige är som att se en trafikolycka i extrem slow motion. Man ser vad som går åt helvete. Man kan inte göra något åt det. Och man kan inte låta bli att titta.

Undra om svenska folket någonsin kommer vakna. Eller om vi(ni) kommer fortsätta tollerera att bli omyndigförklarad stup i kvarten?

Missa inte heller Blogge Bloggelitos två träffsäkra inlägg(1 2) eller motpols.  

- Johan

Inga kommentarer: