söndag 16 november 2008

Vill Jytte(SSU) att kvinnor ska ha rätt till sin kropp eller ej?

Såg denna artikeln på SSU's hemsida idag.

"Det är en seger för mänskliga rättigheter att sexköp blir förbjudet i EU. Vi i SSU är väldigt glada att Socialdemokraterna nu lovat att kämpa för detta, säger Jytte Guteland, SSUs förbundsordförande."

"Det är synd att Socialdemokraterna inte vågar gå hela vägen när det gäller miljömålen. Som det ser ut just nu måste vi våga vara radikala, annars kommer nästa generation få det ännu svårare att skapa en hållbar utveckling. Detsamma gäller jämställdheten. Utan aborträtt kommer mänskliga rättigheter aldrig bli mer än prat, för kvinnor. "

Utgår man från sista stycket så vill Jytte uppenbarligen att kvinnor ska ha full rätt över sin egen kropp. Men hur går det ihop med första stycket? Där ska det tydligen inte vara tillåtet för kvinnor(och män givetvis) att få göra vad man vill med sin egen kropp. Det vore INTE en seger för mänskliga rättigheter om prostitution blir förbjudet i EU, snarare tvärtom. Det innebär bara en fortsättning av en rutten moralistiskt politik som inskränker rättigheter och friheter bara för att några sunkiga proffstyckare tycker att aktivieteterna i fråga är dålig. 

Logiskt konsekvens kanske inte är något för SSU, eller iallafall inte för Jytte. Frihet är tydligen bara bra när man själv tycker om vad friheten används till. 

Artikeln innehåller en hel del annat skräp också. Tex detta

Övriga förslag SSU inte fick samma gehör för var aborträtt i hela EU, halverade koldioxidutsläpp till 2020 och hälften uppnått till 2014, förbud mot nyinvesteringar i kol-, olje-, och kärnkraft, förbud mot nyproduktion av förbränningsmotorn och en granskning av terroristlagstiftningen.


Aborträtt håller jag med om, men tycker det är en fråga för varje land snarare än en fråga för EU. EU borde enbart göra en sak och det är att se till att vi har en fri och öppen marknad i europa. De ska ge fan i lagstiftning. Det dummaste i stycket ovan är dock förbud mot förbränningsmotorer?!? Det verkar inte ha slagit dem att en förbränningsmotor är något väldigt generellt som inte behöver drivas med fossila bränslen. Dessutom används förbränningsmotorer till långt fler grejer än bilar, eftersom SSU är emot kärnreaktorer och förbränningsmotorer så antar jag att de vill att alla fraktbåtar ska vara segelbåtar? Några andra alternativ finns inte direkt idag. För den delen hur blir det med alla som har som hobby att flyga modellflyg? De små metanolmotorerna där är nämligen förbränningsmotorer. Dieselgeneratorer som tex används som nödgenerator vid sjukhus odyl ska tydligen också då förbjudas, för även de är förbränningsmotorer.

Förbudet mot kärnkraft är förstås så uppenbart dum att man knappt behöver kommentera det. Det är även intressant att naturgas inte nämns en enda gång, de nämner kol och olja men
naturgas är tydligen ok? De kanske har lurats av ordet "natur" i naturgas och tror därmed att det är något ekologiskt och bra?

Måste bara avsluta med detta klippet.

Another women’s issue, prostitution. I do not understand why prostitution is illegal. Why should prostitution be illegal. Selling is legal. Fucking is legal. Why isn’t selling fucking legal? You know, why should it be illegal to sell something that’s perfectly legal to give away. I can’t follow the logic on that at all.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Det statsunderstödda sexhhyckleriet är massivt och så motsägelsefullt det bara kan bli. Jag tar upp saken utförligt på min blogg Lûzgannon.

- Peter Ingestad, Solna

Johan sa...

Ska ta mig en titt på din blogg :)